Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana srca 2016. bit će najavljene na tiskovnoj konferenciji u Zakladi Hrvatska kuća srca u srijedu, 28. rujna 2016. godine u 11 sati.
Upravitelj Zaklade, akademik Davor Miličić predstavit će rezultate projekta Čuvari srca i pokretanje edukativne platforme.

Kao i svake godine, Svjetski dan srca organiziramo u suradnji Grada Zagreba, Zaklade, Hrvatskog kardiološkog društva, Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svjetski dan srca obilježava se u svim županijskim zavodima za javno zdravstvo, a središnje obilježavanje bit će u Zagrebu, 1. listopada 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića od 10 do 13 sati.

Na web stranicama Zaklade “Hrvatska kuća srca” možete preuzeti materijale i informacije vezane uz Svjetski dan srca 2016. godine. Slogan ove godine je “Pokrenite svoj život”.

Dana 2. listopada 2016. godine u suradnji s Društvom športske rekreacije Aktivan život i Gradskim društvom Crvenoga križa, a povodom Dana pješačenja, organiziramo šetnju Medvednicom koja će završiti u Domu Crvenog križa gdje smo organizirali edukativno rekreativne igre i zdravi ručak.

Pozivamo Vas da se pridružite ovim aktivnostima i doprinesete zdravlju Vašeg srca.

Program događanja

 Promotivni materijali – letak, plakat i majica:

Informacije o Svjetskom danu srca

Svjetski dan srca na webu Svjetske kardiološke federacije

svjetski dan srca 2016