Unutar kliničke prakse, medicinske sestre i srodni profesionalci igraju ključnu ulogu u mnogim aspektima pružanja učinkovite skrbi za pacijente s kardiološkim bolestima. Često su ključni za isporuku skrbi i odgovorni su za pružanje skrbi za pacijente tijekom 24-7 kada su u bolnici i tijekom značajnog dijela izvanbolničke skrbi. U mnogim europskim zemljama medicinske sestre i srodni profesionalci imaju profesionalnu odgovornost kako bi se osiguralo da se pacijentova skrb temelji na najboljim dokazima što znači da su ključni igrači u provedbi smjernica.

Međutim, savjetodavna vježba koju je provelo Vijeće  kardiovaskularnih medicinskih sestara i srodnih profesionalaca (CCNAP), u suradnji s Odborom nacionalnih udruga, pokazala je da postoji nekoliko prepreka medicinskim sestrama i srodnim stručnjacima koji su aktivni u tom pogledu diljem Europe.

Zašto je važna implementacija ESC-smjernica u sestrinsku kardiološku praksu ilustrirano je kroz 6 video zapisa. Važna napomena: u opcijama video zapisa možete uključiti HR titlove.

CCNAP Toolkit videos – 00 – Introducing the Guidelines Implementation Programme

CCNAP Toolkit videos – 01 – Having the Confidence

CCNAP Toolkit videos – 02 – Modelling Good Practice

CCNAP Toolkit videos – 03 – Guidelines Implementation, whose job is it?

CCNAP Toolkit videos – 04 – Hearing the Patient’s Voice

CCNAP Toolkit video – 05 – CVD Prevention in Primary Care