Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas na 4. simpoziju Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara (HUKMS). Naš simpozij potvrda je desetogodišnjeg kontinuiteta održavanja godišnjih stručnih sastanaka HUKMS i izvrsna prilika za stjecanje novih znanja i razmjenu iskustva s kolegicama i kolegama iz domaće i međunarodne prakse. Širok spektar stručnih sadržaja upotpuniti će Radne skupine HUKMS: za invazivnu i interventnu kardiologiju, prevenciju, echokardiografiju i zatajivanje srca. Novosti i smjernice CCNAP prezentirati će nam predsjednica CCNAP Ekaterini Lambrinou. Osim stručnih sadržaja jamčimo radost prijateljskog druženja u ljepotama hrvatskog zagorja.

Predsjednica simpozija / President of the Symposium
Ana Ljubas, MSN, FESCA

Finalni program

O simpoziju

Tijekom tri dana održavanja stručnih sadržaja sudionici imaju mogućnost obnoviti i steći nova znanja te razmjeniti iskustva s kolegicama i kolegama
iz domaće i europske prakse.

U želji da organiziramo što kvalitetniji program za pozvane predavače odabrali smo potvrđene stručnjake koji će govoriti o aktualnim temama i izazovima u kardiološkoj praksi. Na tematskim sesijama možete slušati, ali i sudjelovati u raspravama o temama iz svakodnevne kliničke prakse, analizi vrijednosti kliničkih dokaza/EBN i njihovoj primjeni u svakodnevnu praksu te gradnji znanstvenog rada i objavi istog u stručnim časopisima. Budući da je naš stručni sastanak izvrsna prilika za razmjenu znanja i iskustva iz domaće prakse prihvatili smo sve Vaše pristigle radove. Veliki dio programa posvećen je usmenom izlaganju Vaših radova i prikazima zanimljivih slučajeva iz svakodnevne kliničke prakse koji će nas voditi kroz stručni rad sudionika.

U težnji da organiziramo i osmislimo što kvalitetniju edukaciju, kroz različite oblike prezentiranja sadržaja te probir važnih, aktualnih tema, nastojali smo da svaki sudionik dobije nove i korisne spoznaje i prenese ih u svakodnevni rad.