Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov in kardiologiji in angiologiji organizirala je 34. stručni skup s temom: Arterijska fibrilacija, žensko srce, prirojene srčne napake u Šmarješkim Toplicama. Iz Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb sudjelovalo je 5 medicinskih sestara: Kata Mišura, Marija Matošin, Marina Mihajlović, Ivana Babić i Jasminka Ban Grahovac.

Jasminka Ban Grahovac održala je prezentaciju koja je sadržavala preliminarne podatke istraživanja koje se provodi  u KBC Zagreb Klinika za bolesti srca i krvnih žila, a na temu „Nus pojave intravenozne primjene amiodarona: Možemo li utjecati na njihovo smanjenje?“ Obzirom da su prezentirani preliminarni rezultati istraživanja koje je još u tijeku, kolegice iz Slovenije pokazale su interes i spremnost da se uključe i naprave isto istraživanje. O rezultatima istraživanja razgovarat će se krajem godine u Zagrebu na Kongresu Hrvatske kardiološke udruge medicinskih sestara.

Stručni skup bio je tematski podjeljen na tri cjeline: Arterijska fibrilacija, Žensko srce i Prirođene srčane greške.

Izuzetno zanimljivo bilo je slušati o problemima bolesnika sa prirođenim srčanim greškama koji su doživjeli odraslu dob.

Pripremila:

Jasminka Ban Grahovac, bacc.med.techn.